Still 4 voor emilia1 e1407493303345 carousel missed 1417689915

Het filmproject One Night Stand gaat voor de tiende keer beginnen. Vanaf vrijdag 5 december zijn er op NPO 2 zes nieuwe Nederlandse film van vijftig minuten te zien. De eerste One Night Stand-film heet Voor Emilia.

Elke vrijdag wordt een film onder de noemer One Night Stand uitgezonden. De films van dit jaar, gemaakt in coproductie met de VARA, VPRO en NTR, zijn Voor Emilia (foto), Arezo, Ketamine, Vrij, Basile H. en Eddy & Coby.


One Night Stand: Voor Emilia

Het leven van de alleenstaande lerares Lies, die 51 jaar is, verandert drastisch als een nieuw meisje in haar klas arriveert. Wat volgt is een confrontatie met traumatische gebeurtenissen uit haar verleden. Het duurt vervolgens niet lang meer of Lies zoekt naar vergelding voor het verdriet wat ze heeft.

One Night Stand: Arezo

Het doel van Arezo is duidelijk: ze wil afstuderen aan de dansacademie met een persoonlijk stuk. Juist op het moment dat druk is met haar stuk, komt haar broer Koshan onverwachts op bezoek. Het bezoek zet Arezo's wereld op zijn kop.

One Night Stand: Ketamine

De twee broers Vincent (20) en Sjoerd (26) blijven na het overlijden van hun moeder in haar geboortedorp wonen. Drugsgebruik wordt al snel een onderdeel van hun levensstijl. Wat zou hun moeder hiervan hebben gevonden? Hoe goed is de relatie tussen Vincent en Sjoerd? En hoe groot is de liefde voor het leven?

One Night Stand: Vrij

Als een tienjarig meisje op school een spreekbeurt wil houden over moordenaars, legt ze contact met een levenslang veroordeelde gevangene. Hoe meer ze met hem praat, hoe groter de band tussen de twee wordt. Voor hem betekent dat vooral een confrontatie met zijn verleden en levenslange lot.

One Night Stand: Basile H.

Basile lijkt een belangrijke Europese functie te krijgen, maar dan wordt hij beschuldigd van verkrachting. De loopbaan van Basile is meteen voorbij en schikken lijkt de enige optie. Wil zijn vrouw hem financieel gezien een handje helpen? En wat is er waar van de verkrachting?

One Night Stand: Eddy & Coby

Eddy en Coby zijn al lang niet meer zo hecht als vroeger. Eddy is vooral bezig met duistere zaken, terwijl Coby een relatie is aangegaan met de veel jongere gezondheidstrainer Patrick. Als Eddy bij een ongeluk geheel verlamd raakt en moet revalideren, ontstaat er een ingewikkelde driehoeksverhouding.

Voor Emilia, vrijdag 5 december 2014, 23.00 uur, NPO 2
Arezo, vrijdag 12 december 2014, 23.15 uur, NPO 2

Ketamine, vrijdag 19 december 2014, 23.15 uur, NPO 2

Vrij, vrijdag 2 januari 2015, 23.00 uur, NPO 2

Basile H., vrijdag 9 januari 2015, 23.15 uur, NPO 2

Eddy & Coby, vrijdag 16 januari 2015, NPO 2


One Night Stand-films terugkijken via npo.nl
Ga naar de website van One Night Stand