Vpro   thomas erdbrink   10070   credits vpro   merlijn doomernik carousel missed 1496141525

Journalist en Iran-correspondent Thomas Erdbrink, bekend van de prijswinnende documentaireserie Onze man in Teheran, is de nieuwe presentator van van het VPRO-programma Zomergasten. Dat werd vrijdag bekend in De Wereld Draait Door.

'Ik had niet verwacht als presentator voor Zomergasten te worden gevraagd', begint Erdbrink, 'maar ik heb er verschrikkelijk veel zin in. Waar ter wereld bestaat het nog om een avond lang écht te praten met de interessantste mensen van het land, live op televisie?' Erdbrink is de opvolger van Wilfred de Jong.

Bekijk Onze man in Teheran

De favoriete televisieavond
In Zomergasten, elke zomer zondagen op rij op NPO 2, stellen bekende Nederlanders en af en toe ook Vlamingen hun favoriete televisieavond samen. Aan Erdbrink de eer om aan zijn gasten de juiste vragen te stellen over de keuzes die ze hebben gemaakt. 'Ik ga mijn best doen', belooft de correspondent alvast. De gasten voor het nieuwe seizoen zijn nog niet bekend.

Wie is Thomas Erdbrink?
Thomas Erdbrink (1976) is een Nederlandse journalist. Sinds 2002 is hij correspondent in Iran en werkt voor de The New York TimesDe Volkskrant en het NOS Journaal. In 2015 nam hij je mee door Iran, in de vierdelige serie Onze man in Teheran. Voor deze serie won hij verschillende prijzen, waaronder de Zilveren Nipkowschijf, een Tegel in de categorie Achtergrond en de eerste NPO Gemist Award.

Zomergasten, komende zomer bij de VPRO op NPO 2


Bekijk Onze man in Teheran
Thomas Erdbrink te gast in DWDD
Interview met Thomas Erdbrink op VPRO.nl