De EO en RKK staan in de week van 10 tot en met 16 november op NPO 2 en NPO Radio 5 uitgebreid stil bij geloofsvervolging in de wereld.

Naar aanleiding van de schokkende gebeurtenissen in Irak en Syrië wil de EO tijdens De Week vanwege de Geloofsvervolging slachtoffers van geloofsvervolgingen daar en elders een stem geven. Tegelijkertijd roepen ze mensen in Nederland op tot gebed en actie. Diverse programma's op NPO 2 en NPO Radio 5 staan deze week stil bij dit onderwerp.

Geloofsvervolging

Dinsdag 11 november
In Katholiek Nederland TV (16.35 uur) reizen vier Nederlandse en Vlaamse jongeren af naar Jordanië en bezoeken daar moslims en christenen die verblijven in opvangcentra en vluchtelingenkampen. In Dit is de Dag - Reportage (21.15 uur) gaat de negentienjarige Wahhab, een Yezidi die in Nederland woont, in Irak op zoek naar zijn familie die is gevlucht voor de terreur van IS.

Donderdag 13 november
Tijdens de uitzending van Geloof & 'n Hoop Liefde (17.10 uur) spreekt Durk Muurling over geloofsvervolging en brengt Andries Knevel een bezoek  aan de gevluchte christenen die opgevangen worden in Koerdistan.

Zondag 16 november
De themaweek wordt afgesloten met een live-kerkdienst (9.10 uur) vanuit de Dominicanenkerk in Zwolle, met als thema 'Heer, ontferm U'. Tijdens deze dienst wordt uitgebreid stilgestaan bij de situatie in Irak, Syrië en Noord-Korea. Ook zijn verschillende ooggetuigenverhalen te horen van slachtoffers van geloofsvervolging.


Alle EO radio- en televisieprogramma's rond geloofsvervolging op een rij
Kijk NPO 2 live via npo.nl
Luister NPO Radio 5 live via npo.nl