Van zondag tot en vrijdag staat de NTR in het teken van het menselijk brein. Hoe verbeter je je brein namelijk? Het wetenschapsprogramma De kennis van nu op NPO 2, NPO Radio 1 en NPO Radio 5 geeft antwoord op die vraag.

Zondagavond in De kennis van nu op NPO 2 ontvang je tien bruikbare tips over hoe je slimmer kunt worden. Aansluitend op NPO Radio 1 praat Coen Verbraak met hoogleraar psychiatrie René Kahn. NPO Radio 5 daarentegen besteedt van maandag tot en met vrijdag elke avond aandacht aan het brein.

De kennis van nu op NPO 2
Hoe word je slimmer of in ieder geval niet dommer? Presentator Bart Meijer ontmoet wetenschappers en waagt zich aan verschillende testen en experimenten. Als gevolg hiervan leert hij in een uur tijd het getal pi tot vijftig cijfers achter de komma. Daarnaast bereidt hij een 'slimme' maaltijd, wil hij weten of stress invloed heeft op het geheugen en of je slimmer wordt door meer te bewegen.

De kennis van nu op NPO Radio 1 en NPO Radio 5
Ook op de radio is er volop aandacht voor het menselijk brein. Na de aflevering De kennis van nu: Verbeter je brein op NPO 2 gaat Coen Verbraak op NPO Radio 1 verder. Hij interviewt René Kahn, voorzitter UMC Utrecht Hersencentrum en schrijver van het boek De tien geboden voor het  brein. De dag erna, op maandag, hoor je op NPO Radio 5 de eerste van in totaal vijf speciale afleveringen over het brein.

De kennis van nu: Verbeter je brein, zondag 5 oktober, 18.45 uur, NTR, NPO 2
De kennis van nu, zondag 5 oktober, 20.00 uur, NTR, NPO Radio 1
De kennis van nu, van maandag 6 oktober t/m vrijdag 10 oktober, 21.00 uur, NTR, NPO Radio 5


NPO 2 kijken via npo.nl
NPO Radio 1 luisteren via npo.nl
NPO Radio 5 luisteren via npo.nl
Meer informatie op de website van NPO Wetenschap