Na driemaal de Randstad is Groningen dit jaar gastheer van het muzikale evenement The Passion, over de laatste uren van Jezus' leven, zijn lijden en opstanding. Een verhaal over eenzaamheid en verbinding; hét uitgangspunt van The Passion. Daarnaast vertrekt er een groot verlicht kruis vanuit voetbalstadion de Euroborg richting de Vismarkt.

------------------- Meer over Pasen in de paasspecial op npo.nl -------------------

Live spektakel
Jan Dulles vertolkt dit jaar de rol van Jezus en Simone Kleinsma is Maria in The Passion 2014. Samen met onder meer Stanley Burleson (Petrus), Beau van Erven Dorens (verteller), Jamai Loman (Judas) en Jack van Gelder (Pilatus) nemen zij op donderdag 17 april in Groningen het publiek mee in het paasverhaal. Het is de vierde editie van dit grote live tv-spektakel.Heftige rol

Zanger Jan Dulles van de 3J’s hoefde niet lang na te denken toen hij voor deze bijzondere rol gevraagd werd: “Ik vind het geweldig om in zo’n enorm grote productie de hoofdrol te mogen spelen. Het lijkt me behoorlijk heftig om deze rol te spelen van de goedheid zelve in zijn laatste uren.”

Enthousiast
Ook musicalzanger Stanley Burleson en musicalzangeres Simone Kleinsma waren gelijk enthousiast toen ze werden benaderd voor hun rol. Tv-presentator Beau van Erven Dorens verdiept zich als verteller in het paasverhaal: “Ik vind het een enorme uitdaging om de mensen mee te slepen in zo’n inhoudelijk verhaal. Helemaal omdat het ook nog live is.”

The Passion, donderdag 17 april, om 20.30 uur live bij de EO en RKK op Nederland 1