Slide the passion 2015 carousel missed 1461066729

Enschede is donderdag het decor voor de vijfde editie van The Passion. Het muziekevenement over het lijden, sterven en opstanding van Jezus is live te volgen bij de EO en KRO op NPO 1 en NPO Radio 2.

Net als in de vorige vier edities trekken op Witte Donderdag duizenden mensen door de stad met een groot verlicht kruis. Het eeuwenoude verhaal wordt daarmee in detail nagespeeld.

Rolverdeling The Passion
Ook dit jaar spelen verschillende bekende Nederlanders mee in The Passion. Zo gaat de rol van verteller naar Robert ten Brink en is Bridget Maasland de verslaggeefster. Petrus wordt gespeeld door Jeroen van der Boom en Jeroen van Koningsbrugge kruipt in de huid van Judas. Shirma Rouse is Maria en Jon van Eerde neemt de rol van Pontius Pilatus op zich.

Jim als Jezus
Jim de Groot speelt dit jaar in The Passion de bijzondere rol van Jezus. Als voorbereiding op zijn rol ging Jim een paar dagen het klooster in. In een bijzondere en emotionele zoektocht naar wie Jezus nu eigenlijk is, wordt hij zelf ook geraakt. Deze aflevering is donderdagmiddag te zien op NPO 2.

The Passion op NPO 1 en NPO Radio 2
Live vanuit Enschede doen de EO en KRO op NPO 1 uitgebreid verslag, maar ook NPO Radio 2 is erbij. Dj's Bert Haandrikman, Stefan Stassa en Henk van Steeg blikken vanaf 18.00 uur 's avonds samen met de makers van The Passion vooruit.


The Passion: Jim meets Jesus, donderdag 2 april, 15.25 uur, EO, NPO 2
The Passion, donderdag 2 april, 20.25 uur, EO en KRO, NPO 1
The Passion, donderdag 2 april, vanaf 18.00 uur, NPO Radio 2

The Passion, zaterdag 4 april, 22.30 uur, EO en KRO, NPO 3


Ga naar de nieuwe website van The Passion
Kijk de vorige edities van The Passion terug
Ga naar de website van NPO Radio 2
Alles over Pasen in onze special