2a481d0f acb4 4032 bb75 2508dc2d7721 carousel missed 1496133633

De zesde editie van The Passion vindt plaats op Witte Donderdag in Amersfoort. Het muzikale evenement, waarbij een processie met een groot verlicht kruis richting het Eemplein loopt, is rechtstreeks te volgen bij de EO en KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Radio 2.

Dit jaar vertolken Martijn Fischer (Jezus), Ellen ten Damme (Maria), Xander de Buisonjé (verrader Judas), Mark van Eeuwen (Petrus) en Howard Komproe (rechter Pilatus) de hoofdrollen. Lenette van Dongen vertelt het verhaal vanuit de Bijbel en Sofie van den Enk doet live verslag.

Bekijk alle tv-programma's rondom Pasen

Live op NPO 1 en NPO Radio 2
The Passion is vanaf 20.35 uur live te zien op NPO 1, waar net als in de voorgaande jaren het verhaal van lijden, doodgaan en opstanding van Jezus wordt nagespeeld. Op NPO Radio 2 praten dj's Bert Haandrikman en Jan-Willem Roodbeen je vanaf 18.00 uur al bij over alles wat je moet weten over The Passion.

The Passion in Virtual Reality
Wil jij het verhaal over Jezus van dichtbij beleven? Bekijk The Passion dan via Virtual Reality. Met een speciale bril sta je ineens midden op het podium tussen de artiesten en de band. The Passion is het eerste grote live-event in Nederland dat via virtual reality te beleven is.

Levensverhaal van Jezus
Acteur Martijn Fischer neemt dus de rol van Jezus op zich. Martijn, bekend van zijn als André Hazes in de musical Hij gelooft in mij: 'Ik voldoe niet aan het archetypische beeld dat mensen van Jezus hebben, als die tengere man met die lange baard. Maar het gaat wat mij betreft echt om de inhoud, om het levensverhaal van Jezus en wat hij ons kan leren.'


Paasverhaal weer toegankelijk
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV. Taco Rijssemus, mediadirecteur van de KRO-NCRV: 'The Passion maakt het paasverhaal voor elke Nederlander weer toegankelijk. Wij geloven dat dat nog steeds belangrijk is.' Vorig jaar vond het evenement plaats in Enschede en werd het op televisie gevolgd door 3,5 miljoen mensen.

Meer ontdekken
Wil je zelf ook meer ontdekken over het leven van Jezus en wat er vooraf is gegaan aan het paasverhaal? Meld je dan aan voor een dagelijkse e-mailtje of Whatsapp-berichtje met een hoorspel, korte video of overdenking en verrijk zo jouw ervaring rond The Passion.

Voorbeschouwing The Passion, donderdag 24 maart, 18.00 uur, NPO Radio 2
The Passion, donderdag 24 maart, 20.35 uur, EO en KRO-NCRV, NPO 1


Ga naar de website van The Passion
Bekijk eerdere edities van The Passion op npo.nl
Jezus, Maria en verteller The Passion te gast bij Jinek
Meer ontdekken over Jezus?
Beluister: Geloven voor Dummies