5jun foto opening titles   copyright python  monty  pictures limited carousel missed 1433249670

Na 35 jaar houden de mannen van Monty Python een reünie, waarna ze zweren nooit meer samen te komen. Gelukkig heeft Roger Graef alles van eerste reading tot laatste buiging vastgelegd in The Meaning of Live, die vrijdag om 23.00 uur wordt uitgezonden bij de NTR.

De documentaire, niet te verwarren met de film The Meaning of Life, vertelt het verhaal van de komedy-legendes John Cleese, Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam en Eric Idle, die nog voor één keer de sketches opvoeren in een theatertournee. Het ontstaansproces krijgt alle aandacht, net als het mediacircus en de plankenkoorts. De beelden worden afgewisseld met archiefmateriaal van de beroemdste sketches in opvoering in de jaren '70. Zo ontbreken natuurlijk The Ministry of Silly Walks, The Dead Parrot en The Spanish Inquisition niet.

Monty Python and the Holy Grail
Om de avond compleet te maken herhaalt de NTR ook de speelfilm Monty Python and the Holy Grail. Hierin gaat Koning Arthur (zonder edel ros, maar met zijn kokosnotenklapper) op zoek naar ridders voor zijn ronde tafel. De ridders gaan elk apart op zoek naar de heilige graal, maar vinden onder anderen dodelijke konijnen, ridders die 'Ni' zeggen en de dappere zwarte ridder.

Het Uur van de Wolf: Monty Python - The Meaning of Live, vrijdag 5 juni, 23.00 uur, NTR, NPO 2
Monty Python and the Holy Grail, zaterdag 6 juni, 00.35 uur, NTR, NPO 2


Meer van Het Uur van de Wolf
Ga naar de site van Het Uur van de Wolf
Kijk Monty Python and the Holy Grail terug
Kijk College Tour met John Cleese terug