The-greatest-movie-ever-sold

Morgan Spurlock, de regisseur die bekend is van de documentaire Supersize Me brengt u POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold. Een documentaire over reclame, gefinancierd met reclame.

Spurlock wil de kijker laten zien dat we constant beïnvloed worden door reclame, en dat zelfs in films sluikreclame zit. In zijn film onderzoekt hij hoe deze reclamewereld in elkaar zit door er zelf in te duiken. Hij maakt een documentaire over hoe hij zijn documentaire maakt en verkoopt. Volgens ABC-presentator Jimmy Kimmel is het de 'Inception' onder de documentaires.

Reclamefilm
Het levert heerlijke ironische taferelen op, waar extra veel nadruk ligt op de producten en locaties die ‘toevallig’ in de film terecht zijn gekomen. Zo wordt er met veel nadruk POM Wonderful gedronken, en vinden interviews plaats op irrelevante locaties die hem toevallig sponsoren. Spurlock speelt zelf de hoofdrol in de grappige reclamespots die soms zomaar tussendoor komen. The Greatest Movie Ever Sold is een luchtig en komisch commentaar op de manier waarop reclame in media is verweven. 

POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever sold, dinsdag 5 augustus om 23.45 uur bij de VPRO op Nederland 3