Op dinsdag 6 mei laat The Common Linnets voor het eerst in Denemarken hun nummer Calm After The Storm horen in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Op dinsdag 6 mei, donderdag 8 mei en zaterdag 10 mei staat Nederland 1 daarom in het teken van het Songfestival.


Songfestival
De band, bestaande uit Ilse DeLange en Waylon, is afgereisd naar Kopenhagen voor de 59ste editie van het Songfestival. De afgelopen maanden hebben ze veel geoefend en zich klaargestoomd voor de halve finale. Ze strijden om een plek in de finale op zaterdag 10 mei. Op dinsdag 6 mei en donderdag 8 mei zijn de halve finales van het Eurovisie Songfestival. The Common Linnets mogen dinsdag als veertiende het podium op. Ons buurland België is als tiende aan de beurt. Weet het duo net als Anouk een plaats in de finale te bemachtigen? 

Presentatie
Cornald Maas en Jan Smit verzorgen namens AVROTROS het commentaar tijdens het Songfestival vanuit de B&W Hallerne in Kopenhagen. Daniël Dekker is met zijn radioprogramma Gouden Uren live te horen van 5 t/m 9 mei vanuit de Deense hoofdstad. Nikolaj Koppel, Pilou Asbæk en Lise Rønne nemen de presentatie voor hun rekening.

Calm After The Storm
Begin maart presenteerden Ilse en Waylon hun liedje voor het eerst in De Wereld Draait Door en een dag later in De Gouden Uren op Radio 2. Waarna er, vooral via Twitter, een stortvloed van kritiek kwam op het nummer.

Op weg naar het Songfestival
Bekende Nederland kijken vooruit naar wat het publiek kan verwachten tijdens de eerste en tweede halve finale van het Songfestival. Met onder andere Giel Beelen, Charly Luske, Raffaëla Paton, Jamai, Frits Sissing en Do Verhulst.

Op weg naar het Songfestival, dinsdag 6 mei, 20.30 uur, AVROTROS, Nederland 1
Eurovisie Songfestival, eerste halve finale, dinsdag 6 mei, 21.00 uur, AVROTROS, Nederland 1
Op weg naar het Songfestival, donderdag 8 mei, 20.30 uur, AVROTROS, Nederland 1 
Eurovisie Songfestival, tweede halve finale, donderdag 8 mei, 21.00 uur, AVROTROS, Nederland 1 
Eurovisie Songfestival, finale, zaterdag 10 mei, 21.00 uur, AVROTROS, Nederland 1
Eurovisie Songfestival, de uitslag, zaterdag 10 mei, 00.20 uur, AVROTROS, Nederland 1

The Common Linnets in van DWDD terug
The Common Linnets in Gouden Uren Deel I 
The Common Linnets in Gouden Uren Deel II
Opium Songfestivalspecial 
Het verhaal van The Common Linnets
Meer informatie op Songfestival.nl