Afgelopen dinsdag traden The Common Linnets, bestaande uit Ilse DeLange en Waylon, op in Kopenhagen en met succes. Het Nederlandse duo plaatste zich voor de finale van het Eurovisie Songfestival, live te volgen op Nederland 1.

Zaterdag is het zover. Dan staan The Common Linnets in de finale van het Eurovisie Songfestival, waar ze dinsdag een ticket voor in de wacht sleepten. Het is voor de tweede keer op rij dat Nederland in de finale van het Songfestival staat en als het aan de bookmakers ligt, maken 'we' deze editie zelfs kans op een hoge eindklassering.

Op weg naar het Songfestival
In aanloop naar de finale van het Eurovisie Songfestival blikken bekende Nederlanders vooruit. Daarnaast geven Ilse DeLange, Waylon, Jan Smit en Cornald Maas je een uniek kijkje achter de schermen bij het Songfestival in het Deense Kopenhagen.

De finale van het Eurovisie Songfestival
The Common Linnets verschijnen als nummer 24 op het podium, waarna alleen nog San Marino en het Verenigd Koninkrijk gaan optreden. Zangeres Sanna Nielson van favoriet Zweden is als dertiende aan de beurt. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen weer het commentaar. Later op de avond volgt de spannende uitslag.

Op weg naar het Songfestival, zaterdag 10 mei, 20.25 uur, AVROTROS, Nederland 1
De finale van het Songfestival, zaterdag 10 mei, 21.00 uur, AVROTROS, Nederland 1


Kijk de eerste halve finale terug via npo.nl
Kijk de tweede halve finale terug via npo.nl
Ga voor meer muziek naar Songfestival.nl
Kijk live naar Nederland 1 via npo.nl
Interivews met The Common Linnets op Radio 2