Op dinsdag 6 mei vertegenwoordigen singer-songwriters Ilse DeLange en Waylon Nederland in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Documentairemaker Marcel de Vré geeft in zijn film The Common Linnets - Calm before the storm een kijkje in hun werkwijze.

Eind 2013 werd bekend dat Ilse DeLange en Waylon namens Nederland het muzikale gelegenheidsduo The Common Linnets gaan vormen. Begin maart van dit jaar speelde het duo voor de camera's van De Wereld Draait Door voor de eerste keer hun Songfestivalnummer Calm after the storm. Daarvoor werkten de twee artiesten aan het gelijknamige album, een periode waarvan De Vré een documentaire heeft gemaakt die wordt uitgezonden door de TROS op Nederland 3.

Inkijkje in de werkwijze van The Common Linnets
Hoe zijn Ilse DeLange en Waylon te werk gegaan? De documentaire neemt je mee naar de Belgische Ardennen, Nashville en Hilversum, waar het tweetal in alle rust een album maakte en opnam. De twee uur durende documentaire bevat naast veel muziek ook exclusieve beelden van uitstapjes van The Common Linnets. Daarnaast leggen DeLange en Waylon in persoonlijke interviews uit hoe ze zijn vergroeid met countrymuziek.

Eurovisie Songfestival
Op dinsdag 6 mei vindt de eerste halve plaats van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Vorig jaar wist Anouk met haar nummer Birds de finale te bereiken. Deze jaargang mogen The Common Linnets het dus gaan proberen. De eerste halve finale, de tweede halve finale en de finale worden rechtstreeks uitgezonden door de AVRO en TROS op Nederland 1.

The Common Linnets - Calm before the storm, woensdag 16 april, 20.25 uur, Nederland 3
Ilse DeLange en Waylon te gast in Opium, zaterdag 19 april, 22.40 uur, Nederland 2
Eurovisie Songfestival, eerste halve finale, dinsdag 6 mei, 20.30 uur, live op Nederland 1


Live naar Nederland 3 kijken via npo.nl
Meer over de documentaire over The Common Linnets op Sterren.nl
De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival live bij DWDD
Meer over de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival
Kijk de vorige editie van het Eurovisie Songfestival terug via npo.nl
Special Opium over The Common Linnets 19 april op Nederland 2
Een gesprek met Marcel de Vré op Radio 2