Teun van de keuken 2 carousel missed 1469101066

Waarom kan een arts na een veroordeling voor het bezit van kinderporno nog steeds met patiënten werken? Die vraag en andere vragen komen voorbij in het nieuwe onderzoeksprogramma De Monitor, gepresenteerd door journalist Teun van de Keuken.

Het nieuwe journalistieke programma De Monitor doet de komende periode onderzoek naar onder andere de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de Sociale Dienst en de kinderobesitas. De eerste aflevering is zondag bij de KRO-NCRV op NPO 2.


Eerste aflevering De Monitor
Uit de openingsaflevering van De Monitor blijkt dat het Openbaar Ministerie informatie over veroordelingen van zorgverleners niet altijd doorgeeft aan de Inspectie van Gezondheidszorg. Hoe is dat mogelijk? Een tipgever meldt over een psychiater met een strafblad, die bijna drie jaar zijn veroordeling nog steeds in de zorg werkzaam is.

Burgerparticipatie
Het programma geeft tipgevers de mogelijkheid om via de website van De Monitor hun verhaal te vertellen. Vervolgens gaat journalist Teun van de Keuken ermee aan de slag. Van de Keuken is ook de presentator van de Keuringsdienst van Waarde, De slag om de klerewereld en De slag om Europa.

De Monitor, zondag 11 januari, 22.35 uur, KRO-NCRV, NPO 2


Ga naar de website van De Monitor