De NTR en de VPRO gaan terug naar de Gouden Eeuw en laten je de meest welvarende periode van Nederland ooit zien.


Zondag 9 december start Welkom in de Gouden Eeuw, een achtdelige serie met historische sketches van cabaretiers waar je ook nog wat van op steekt. In De Gouden Eeuw gaat presentator Hans Goedkoop vanaf dinsdag 11 december in dertien afleveringen op zoek naar het historische en toch nog altijd actuele verhaal van de Gouden Eeuw.

Welkom in de Gouden Eeuw
Van VOC tot rampjaar, van Rembrandt tot Piet Hein, alles en iedereen passeert de revue in Welkom in de Gouden Eeuw. Cabaretiers Alex Klaasen, Plien van Bennekom, Martine Sandifort, Marcel Musters, Ellen Pieters, Hans Kesting spelen in de serie. In historische sketches komen met humor de gebeurtenissen uit de rijke periode voorbij.

De Gouden Eeuw
De serie De Gouden Eeuw legt een serieuzere link tussen het heden en de meest welvarende periode in onze geschiedenis. In dertien afleveringen van veertig minuten zijn thema’s als globalisering, verstedelijking, immigratie, financiële crises, beurs en mediahypes te zien.

Wie was jouw vriend?
Van Michiel de Ruyter tot aan Rembrandt van Rijn, ze zijn allemaal op Facebook te vinden. Op de Facebook-pagina van de Gouden Eeuw kan je kijken wie jouw vriend zou zijn in de Gouden Eeuw. 

Welkom in de Gouden Eeuw, vanaf 9 december, 18.10 uur, Zapp op Nederland 3
De Gouden Eeuw, vanaf dinsdag 11 december, 20.25 uur, Nederland 2

De Gouden Eeuw