Streetlab carousel missed 1443188857

Streetlab is de grote verrassing tussen de nominaties voor de Gouden Televizier-Ring 2015. De AVROTROS zendt het gala donderdag live uit op NPO 1.

Het is altijd spannend welke programma's en welke presentatoren zich weten te nomineren voor de belangrijkste publieksprijs van de Nederlandse televisie. Dit jaar wist debuterend programma Streetlab zich onverwachts te nomineren voor de Gouden Televizier-Ring. De concurrenten van het semi-wetenschappelijke programma zijn Expeditie Robinson en SynDROOM, beide van RTL. Vorig jaar won Flikken Maastricht de felbegeerde prijs.

Zilveren Sterren en Gouden Stuivers
Voor de Zilveren Televizier-Sterren zijn NPO-talenten Jeroen van Koningsbrugge, Floortje Dessing en Geraldine Kemper genomineerd. De dames nemen het op tegen Chantal Janzen, die al eerder een Zilveren Ster won. Arjen Lubach en Jan Versteegh zijn beide in de race voor de Aanstormend Talent Award. In de categorie kinderprogramma's strijden Puberruil (KRO-NCRV), Brugklas (AVROTROS) en Freeks Wilde Wereld (VPRO) om de Gouden Stuiver. Vorig jaar was Freek in het Wild al genomineerd voor deze prijs.

Gouden editie
De Televizier-Ring bestaat dit jaar 50 jaar. Ter ere van dit jubileum is er een online tijdschrift in elkaar gezet met de mooiste beelden en leukste quotes van de afgelopen jaren. Ook het Gouden Televizier-Ring Gala zal op 15 oktober ongetwijfeld nog feestelijker zijn dan anders.

Jan Smit en Art Rooijakkers
Het vindt plaats in Koninklijk Theater Carré en wordt gepresenteerd door Jan Smit. Art Rooijakkers presenteert tijdens het gala opvallende resultaten uit het Nationale tv-onderzoek. Na afloop praat Art na met winnaars en genomineerden in De Nabeschouwing.


Gouden Televizier - Ring Gala 2015, donderdag 15 oktober, 20.30 uur, AVROTROS, NPO 1
De Nabeschouwing, donderdag 15 oktober, 22.20 uur, AVROTROS, NPO 1