De komende zomer staat je gids weer vol sport- en muziekprogramma's en nieuwe series. Onder andere het WK Voetbal, de Tour de France, de Detectivemaand en muziekfestivals als Lowlands zijn bij de NPO te volgen.

De NOS doet vanaf 12 juni op Nederland 1 verslag van het WK Voetbal in Brazilië en vanaf 5 juli van de Tour de France, Nederland 2 zendt de Detectivemaand uit en de muziekfestivals zijn te volgen op Nederland 2, Nederland 3 en de radiozenders.


WK Voetbal en Tour de France op Nederland 1
Hoe ver gaat het Nederlands elftal komen op het WK Voetbal in Brazilië? De NOS doet dagelijks live verslag van de wedstrijden, niet alleen die van Oranje maar ook andere landen. Andere programma's zoals EenVandaag en Zappsport haken ook in op het WK. Zaterdag 5 juli gaat de 101e editie van de Tour van France van start vanuit Leeds in Engeland. Ook de Franse wielerklassieker wordt verslagen door de NOS.

Detectivemaand op Nederland 2
Spannende detectives kijken? Vanaf donderdag 12 juni zendt Nederland 2 dagelijks Britse en Scandinavische series uit, waaronder nieuwe titels als Hinterland en Dicte en nieuwe afleveringen van Sherlock, Irene Huss en Waking the Dead. De Detectivemaand begint met een aflevering van de serie Death in Paradise, een verhaal over een typische Engelse agent Richard Poole.


Muziekfestivals op Nederland 2 en Nederland 3
Ook de muziekfestivals krijgen bij de NPO de nodige aandacht. 3 On Stage legt tijdens Pinkpop en Lowlands weer sessies vast, waarna op Nederland 3 en 3FM verslag wordt gedaan van twee festivals. Ook het North Sea Jazz is te volgen op Nederland 3 en 3FM. terwijl de festivals Oerol, de Uitmarkt, het Grachtenfestival en het Prinsengrachtconcert zijn te zien op Nederland 2.


Live naar Nederland 1 kijken via npo.nl
Live naar Nederland 2 kijken via npo.nl
Live naar Nederland 3 kijken via npo.nl
Live radio luisteren via npo.nl
Lees meer over de Detectivemaand op Nederland 2