De televisiepremière van de film Onder Ons volgt de Poolse au pair Ewa. Ze vindt het erg moeilijk om haar draai te vinden in de Nederlandse Vinexwijk waar ze werkt en woont.Gastouders Ilse en Peter doen erg hun best om Ewa thuis te laten voelen, maar het verlegen meisje weet niet goed hoe ze met de nieuwe situatie moet omgaan. Ewa laat niet veel los, dus wordt niet duidelijk wat het probleem precies is. 

Isolement
Ewa ontmoet Aga, een andere au pair uit Polen, en sluit vriendschap. Maar ook met haar durft ze haar gevoelens niet te delen. Wanneer er een verkrachter de wijk onveilig maakt, heeft Ewa een vermoeden wie de dader zou kunnen zijn. Ze durft er alleen met niemand over te praten. Hierdoor raakt ze nog dieper sociaal geïsoleerd.

Filmfestival
Onder Ons wordt uitgezonden in aanloop naar het Nederlands Film Festival. De door Marco van Geffen geregisseerde film is het eerste deel van zijn Vinex-trilogie over het drama van het gelukkige gezin. Hoofdrolspeelster Rifka Lodeizen werd voor haar rol genomineerd voor een Gouden Kalf. Van Geffen zelf werd op het Locarno International Film Festival 2011 genomineerd voor het Gouden Luipaard, won de CICAE Award en ontving een Special Mention.

Onder Ons, vrijdag 13 september om 23.00 uur op Nederland 2