Undercover carousel missed 1422017984

Politieagente Nurgül Ozdemir verruilt een kleine provinciestad voor het grote Amsterdam en begint aan haar nieuwe opdracht: infiltreren in de Turkse maffia. Naarmate de missie vordert wordt Nurgül steeds duidelijker waarom juist zij de rol van infiltrant toegewezen heeft gekregen.

Tussen 17 januari en 21 februari zijn er op NPO 3 elke zaterdag nieuwe Telefilms te zien. Op zaterdag 24 januari zendt de KRO-NCRV de Telefilm Undercover uit. 

Nurgül Özdemir is een 28-jarige Turks-Nederlandse politieagente en werkzaam in een kleine provinciestadje in het noorden van Nederland. Als ze wordt gevraagd om voor een undercoveropdracht tijdelijk in Amsterdam te komen werken, pakt Nurgül deze kans met beide handen aan. De gevolgen zijn echter groot.

Sleutelrol van Nurgül

In Amsterdam moet Nurgül infiltreren binnen een Turks restaurant. De eigenaar Fatih wordt verdacht van cocaïnesmokkel. Eenmaal binnen ontdekt Nurgül dat Fatih verwikkelt is in een bendeoorlog en dat hij samenwerkt met Karinca, een beruchte huurmoordenaar. Het is Nurgüls taak om de werkwijze van de bende in kaart te brengen en achter de identiteit van Karinca te komen. Maar na een tijdje wordt haar duidelijk waarom zij is uitgekozen deze sleutelrol op zich te nemen.

Telefilm: Undercover, zaterdag 24 januari 2015, 20.00 uur, KRO-NCRV, NPO 3


Ga naar de special over Nederlandse films op NPO 3