Sunny side up carousel missed 1421316514

Ieder jaar viert een van de Waddeneilanden het mysterieuze feest Sunderum. Pottenkijkers zijn niet gewenst, maar het hippe Amsterdamse stel Daan en Judith is toch op het Waddeneiland en raakt verstrikt in het eeuwenoude feest. Weten de twee zich te redden?

Vanaf 17 januari worden op NPO 3 elke zaterdag nieuwe Telefilms uitgezonden. De BNN-film Sunny Side Up is als eerste aan de beurt.

Sunny Side Up

Tijdens Sunderum worden toeristen vriendelijk doch dringend verzocht te vertrekken. De mannelijke bewoners doen 's avonds een masker op en gaan de straten op. Vrouwen die zich na zonsondergang buiten vertonen, hebben een probleem. Daan en Judith, die zeven jaar bij elkaar zijn, besluiten ondanks de druk van lokale bevolking toch op het Waddeneiland te blijven.

Hoogoplopende spanningen

Tegelijkertijd loopt ook de spanning tussen Daan en Judith op, omdat oude problemen weer naar boven komen met ruzies als gevolg. Het stadse stel raakt niet alleen verwikkeld in een gevecht met de buitenwereld, maar ook elkaar en elkaars demonen. Hoe loopt dat af?

Telefilm: Sunny Side Up, zaterdag 17 januari 2015, 20.00 uur, BNN, NPO 3


Ga naar de special over Nederlandse films op NPO 3