Aanmodderfakker thijsmmarkt carousel missed 1461154783

Wat als je als eeuwige student met een leven vol bier en dames dagelijks door een sfeerloze mediawinkel sloft maar op een dag de ambitieuze zestienjarige Lisa tegen het lijf loopt? Het overkomt Thijs.

Van 17 januari tot en met 21 februari zie je elke zaterdagavond om 20.00 uur een nieuwe Telefilm. Op 21 februari is dat Aanmodderfakker van de AVROTROS. De film werd bekroond als beste Nederlandse film van het jaar. Daarnaast kreeg Aanmodderfakker drie gouden kalveren, voor onder andere de beste hoofdrolspeler (Gijs Naber) en beste scenario.Aanmodderfakker 
Aanmodderfakker is een tragikomische film over lamzak Thijs, die ondanks zijn 32-jarige leeftijd weinig haast met studeren maakt en bijverdient als werknemer van een mediagigant. Als Thijs weer eens een wasje wil draaien bij zijn zus treft hij daar de oppas aan. Ze heet Lisa, een zestienjarig meisje met torenhoge ambities. Geheel onverwachts krijgt Thijs zelfs een kus van haar. 

Een kus met gevolgen
Vanaf de kus moment zoekt Thijs haar overal waar ze oppast op. Samen creëren ze een vacuüm; een bubbel van verschillende oppashuizen waarin het echte leven niet bestaat. Lisa heeft ongewild invloed op Thijs’ bewustzijn en boort zo een onbewuste onvrede aan over het feit dat Thijs van alle kanten wordt ingehaald door mensen die wel iets van hun leven maken. Nu zijn ogen zijn geopend storten de gevolgen van zijn passieve bestaan zich als een stortvloed over hem heen.

Telefilm: Aanmodderfakker, zaterdag 21 februari, 20.00 uur, AVROTROS, NPO 3


Ga naar de special over Nederlandse films op NPO 3