Sergio herman fucking perfect carousel missed 1461145114

In de 2Doc-documentaire Sergio Herman: Fucking perfect volgt filmmaker Willemiek Kluijfhout de Zeeuwse topkok Sergio Herman, die net zijn driesterrenrestaurant heeft gesloten en een nieuw restaurant wil openen. Zorgen de veranderingen voor rust in de tent? Je ziet het vrijdagavond bij de VPRO op NPO 2.

De Zeeuwse kok Sergio besloot in de zomer van 2013 het roer om te gooien en de deuren van zijn succesvolle restaurant met drie Michelin-sterren te sluiten. Vanaf dan volgt filmmaker Kluijfhout de Zeeuw van dichtbij. Het resultaat is een intieme documentaire over het perfectionistische en gepassioneerde leven van Sergio.

Van de keuken naar Knokke
Kluijfhout is overal bij. Ze is in de te kleine keuken van Oud Sluis en het nieuwe restaurant, bij een fotoshoot, een boekpresentatie en gesprekken met zijn zakenpartners, maar ze is er ook als Herman een tatoeage laat zetten en op bezoek gaat bij zijn dementerende vader, die hem de kneepjes van het vak heeft bijgebracht in de keuken van Oud Sluis. Ook gaat ze mee naar de Belgische badplaats Knokke, waar Sergio woont met zijn vier kinderen en vrouw, fotomodel, actrice en presentatrice Ellemieke Vermolen.

'We go for a fucking good week'
Een echte spreker is Sergio niet, al blijkt dat in de keuken blijkt nauwelijks een bezwaar. De keuken is de plek waar Sergio sappig Zeeuws afwisselt met Engelse zinnen. 'We go for a fucking good week', aldus Sergio. 'Gas erop!'

Sergio Herman: Fucking perfect, vrijdag 10 juli, 20.30 uur, VPRO, NPO 2


Meer documentaires op NPO 2