417da7ee 26dc 4a75 85d0 81a8b2b03a33 carousel missed 1449752747

Alle bekende gezichten van 't Schaep zijn terug op NPO 1: Door, Kootje, Arie en Riek. In de nieuwe achtdelige serie Schaep Ahoy gaat het viertal aan boord van de MS Alexander. Daarbij neemt Arie zelfs het roer over.

Na 't Schaep met de 5 pooten, 't Vrije Schaep, 't Spaanse Schaep en 't Schaep in Mokum is het nu tijd voor Schaep Ahoy. De vijfde seizoen is acht weken lang elke zaterdag om 21.10 uur te volgen bij de KRO op NPO 1.

Het verhaal van Schaep Ahoy
Door krijgt van Kootje een romantische cruise door eigen land cadeau, maar al snel maakt romantiek plaats voor hectiek. Hun twee Amsterdamse vrienden Riek en Arie zitten namelijk namelijk ook aan boord. Laatstgenoemde neemt na flink aandringen van Riek zelfs het roer over. Onderweg door Nederland worden bekende Nederlandse liederen gezongen, zoals Dromen zijn bedrog van Marco Borsato en Het is een nacht van Guus Meeuwis.

Rolverdeling Schaep Ahoy
Ook in het nieuwe seizoen spelen Pierre Bokma, Loes Luca, Marc-Marie Huijbregts, Georgina Verbaan, Ton Kas, Jenny Arean, Laus Steenbeeke en Bianca Krijgsman de belangrijkste rollen. Het achttal wordt versterkt door scheepsjongen Barend, gespeeld door Guy Clemens. Gastrollen zijn er voor onder andere Peter Blok, Ellen Pieterse en Katja Schuurman.

Schaep Ahoy, vanaf zaterdag 14 maart, 21.10 uur, KRO, NPO 1


't Spaanse Schaep terugkijken via npo.nl