Oost west, thuis best! En daarom is iedereen, met uitzondering van overleden Opoe, na wat avonturen weer terug in de vertrouwde Jordaan.

't Schaep is weer terug in Amsterdam, de heimwee was te groot en de Spaanse zon te heet. Met uitzondering van Opoe, want die is niet meer. Lukas mist haar zo erg dat hij al een paar keer dacht dat hij haar zag lopen. Maar dat kan natuurlijk niet.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Door en Kootje zijn stapelgek op elkaar en zijn samen weer een kroeg begonnen: die heet gewoon weer ’t Schaep. Een ontmoetingsplaats waar de vertrouwde gezichten elkaar treffen. Ook de cast bestaat uit de inmiddels bekende spelers: Pierre Bokma, Loes Luca, Marc-Marie Huijbregts, Georgina Verbaan, Ton Kas, Jenny Arean, Laus Steenbeeke, Bianca Krijgsman, Lineke Rijxman en Carry Tefsen.

De crisisjaren
In de eerste aflevering gaat 't Schaep terug naar de jaren 80.  Het is crisis, de buurt is veranderd. De vriendschap komt onder druk te staan. Opoe’s wijze raad wordt node gemist: zij is gaan hemelen. Tot haar eigen verbazing is geen enkel afscheid zo definitief als het lijkt. Opoe keert terug, maar of ze daar nou wat mee opschieten.

't Schaep in Mokum, vanaf maandag 7 januari, 22.10 uur, Nederland 1