NOS doet van donderdag 12 juni tot en met zondag 13 juli live verslag van het WK voetbal in Brazilië. Er zijn 64 rechtstreekse wedstrijden op Nederland 1 te volgen.

Studio Brasil
Nieuw is het avondvullende programma Studio Brasil, dat iedere WK-dag vanaf half zes tot middernacht is te zien. Dione de Graaff, Gert van ’t Hof en Jeroen Stomphorst presenteren het vroege én late deel van Studio Brasil. Henry Schut en Hugo Borst doen dit op prime time. In hun ‘huiskamer’ in Hilversum gaan Henri en Hugo er met een aantal prominente gasten van binnen en buiten de voetbalwereld eens goed voor zitten, zoals Jan Smit, Guus Meeuwis en de schaatsbroertjes Mulder. Ze kijken samen voetbal en bespreken de eerste, tweede én de spreekwoordelijke derde helft.

WK Journaal
Het vertrouwde WK Journaal is ook ingebed in Studio Brasil. Rond de klok van acht uur praat Oranje-watcher Tom Egbers je live vanuit Brazilië bij over de actuele gebeurtenissen. Met onder meer ‘De dag van Oranje’, interviews met spelers en bondscoaches en reportages ter plekke. Verder worden Oranje’s opponenten - Spanje, Australië en Chili - op de voet gevolgd. Ook de ‘WK Top 5’, een klassement van voetbalfragmenten, samengesteld door bekende Nederlanders keert terug. Bovendien zijn reportages te zien waarin Brazilianen uit Rio terugkijken op hun mooiste (Braziliaanse) WK-moment.

Onderstaand een voorbeeld van het programma op een ‘gewone’ WK-dag (zonder Oranje) en
een WK-dag met Oranje (aftrap 21.00 uur):

WK-dag zonder Oranje
17.25 uur - Studio Brasil met Dione de Graaff/Gert van ’t Hof/Jeroen Stomphorst + analist
18.00 uur - Wedstrijd 1
20.00 uur - Studio Brasil met Henry Schut & Hugo Borst en gasten en WK Journaal.
21.00 uur - Wedstrijd 2
23.00 uur - Studio Brasil met Henry Schut & Hugo Borst en gasten
24.00 uur - Studio Brasil met Dione de Graaff/Gert van ’t Hof/Jeroen Stomphorst en wedstrijd 3 (tot 02.15 uur)

WK-dag mét Oranje (13, 18 en 23 juni)

17.25 uur - Studio Brasil met Tom Egbers vanuit het stadion
18.00 uur - Wedstrijd 1 met Dione de Graaff/Gert van ’t Hof/Jeroen Stomphorst + analist
20.00 uur - Studio Brasil vanuit stadion met Tom Egbers/Jack van Gelder. Henry Schut & Hugo Borst in Hilversum
21.00 uur - WK-wedstrijd Nederland
23.00 uur - Analyse vanuit stadion met Tom Egbers/Jack van Gelder. Henry Schut & Hugo Borst in Hilversum.
24.00 uur - Wedstrijd 3
02.15 uur - Laatste interviews en reacties / einde

Het WK online
Ook online is het WK volledig te volgen via Nederland 1 op npo.nl of via de uitgebreide nieuws en sportsite van de NOS: nos.nl/wk2014. Op de NPO-app is het mogelijk om de wedstrijden live en gemist te zien. De NOS heeft ook een speciale app uitgebracht waar je goals en beslissende momenten uit de wedstrijden terug kunt kijken vanuit alle hoeken.  

Radio 1 kleurt oranje
Vanaf de start van het WK voetbal kleurt ook Radio 1 oranje. De reguliere avondprogramma’s maken vanaf 18.00 uur plaats voor Radio Brasil, een mix van voetbalverslaggeving, achtergronden bij het nieuws en deskundige gasten die vertellen over de politiek-maatschappelijke ontwikkelingen in de landen die meespelen. Op de speeldagen van het Nederlands elftal is uiteraard een integraal wedstrijdverslag, inclusief uitgebreide voor- en nabeschouwingen te horen. Het nieuwe duo Jack van Gelder en Ronald van der Geer verzorgt tijdens de Oranjewedstrijden het commentaar. Van de overige duels zijn (live) flitsen te horen.

Jeugdjournaal WK
Het NOS Jeugdjournaal WK brengt voor de jeugdige kijkers het laatste voetbalnieuws. In de uitzending geven ‘voetbaldeskundige’ kinderen hun mening over de kansen van Oranje en de tegenstanders. Ook is er een speciale rol weggelegd voor de Braziliaanse papegaai ‘Rara de WK-Ara’, die wedstrijduitslagen gaat voorspellen.

Teletekst
NOS Teletekst publiceert tijdens het WK 24/7 zo’n vijftig extra WK-pagina’s. De pagina’s 801 tot en met 849 worden exclusief vrijgemaakt. Met nieuws, uitslagen, wedstrijdverslagen en altijd oproepbare achtergrondinformatie en standen.