Hessels herberg carousel missed 1450342027

Troubadour Hessel verlaat op NPO 1 zijn Herberg op Terschelling om straatmuzikanten in het land te ontmoeten.

Troubadour Hessel van der Kooij verlaat de warmte van zijn herberg op Terschelling. Hij trekt in de week voor Kerst op NPO 1 het land in om collega-muzikanten te ontmoeten die op straat hun brood verdienen. Hij wil weten hoe het is om je vak uit te oefenen op tochtige straathoeken of in een grauwe passage van een winkelcentrum. Of heeft dat ook zijn charme?

Meer programma's van de NPO tijdens de feestdagen

Levensloop
In een kort filmisch portret leer je de achtergrond van de straatmuzikant kennen en ontdek je hoe zijn of haar levensloop heeft geleid tot een leven van musiceren op straat. Elke aflevering ontmoet Hessel een straatmuzikant, maken ze samen muziek op de vaste stek van de muzikanten en nodigt Hessel ze uit voor een optreden in zijn herberg op Terschelling.

Vervolg
Deze nieuwe serie van Hessels Herberg is een vervolg op de reeks afleveringen die in de kerstweek van 2014 werd uitgezonden. Toen ontving Hessel in zijn herberg muzikanten die ooit naar Nederland waren gevlucht en hier politiek asiel hebben gekregen. Hij sprak met hen over hun achtergrond en liet hen plekken zien op het eiland die hem dierbaar zijn.

Hessels Herberg, maandag 21 t/m vrijdag 25 december, 16.05 uur, IKON, NPO 2


Naar de website van de IKON
Bekijk meer van Hessels Herberg op npo.nl