Sterren van bethlehem carousel missed 1418127868

In het nieuwe EO-programma Sterren van Bethlehem gaan zes bekende Nederlanders in Israël op zoek naar de betekenis van Kerst. Ze reizen van Nazareth naar Bethlehem, de tocht die Jozef en de hoogzwangere Maria ruim 2000 jaar geleden hebben afgelegd.

Sterren van Bethlehem is vanaf woensdag 10 december te zien bij de EO op NPO 1. Sportpresentatrice Dione de Graaff, schrijver Kluun, actrice/presentatrice Victoria Koblenko, parlementair verslaggeefster Wouke van Scherrenburg, cabaretier Roué Verveer en presentator Filemon Wesselink bezoeken een groot aantal plaatsen in het Heilige Land waar nog elke dag geschiedenis wordt geschreven.


Bijzondere verhalen

Het reisgezelschap beleefde een intensieve week, waarin verschillende emoties elkaar in rap tempo afwisselden. Van het prachtige uitzicht over het gevarieerde Israëlische landschap tot persoonlijke, ontroerende verhalen en van pittige discussies over het christelijk geloof tot angst en verdriet over de huidige situatie van het land. Het is een trip vol historische hoogtepunten, spectaculaire locaties en bijzondere Bijbelverhalen.

Verwondering

De Bijbelse plaatsen, zoals het Meer van Galilea, de vallei van de Barmhartige Samaritaan, de Berg der Zaligsprekingen, de boom van Zacheüs en de stad Jeruzalem leidden bij de deelnemers regelmatig tot verwondering. Ook ontstonden er op die plaatsen discussies over bijvoorbeeld de wonderen in de Bijbel.

Sterren van Bethlehem, 10, 17, 24 en 25 december, 20.25 uur, EO, NPO 1


Naar de website van De sterren van Bethlehem
Kijk Sterren van Bethlehem live op npo.nl
Kijk Sterren van Bethlehem terug op npo.nl