Voor de tiende en laatste keer interviewt Hanneke Groenteman BN'ers, terwijl deze door kunstenaars worden vereeuwigd. Ria Bremer bijt het spits af.

Na negen seizoenen presenteert Hanneke Groenteman vanaf donderdag 3 september voor de tiende én laatste keer op NPO 2 het MAX-programma Sterren op het Doek. Ook in dit seizoen interviewt de presentatrice bekende Nederlanders, die ondertussen worden geportretteerd door een drietal kunstenaars.


Duizendpoot
In de eerste aflevering interviewt Hanneke Groenteman journaliste, presentatrice en eindredactrice Ria Bremer. Jarenlang werkte dit multi-talent als enige vrouw bij het actualiteitenprogramma Televizier Magazine. Ook zijn generaties opgegroeid met de eerste kindertalkshow Stuif Es In, gepresenteerd door de duizendpoot. In de bossen van het Herman van Veen Arts Center poseert Ria voor de kunstenaars. Tijdens de onthulling wordt de journaliste verrast met drie bijzondere schilderijen, maar Ria mag slechts één schilderij mee naar huis nemen. Welk van de drie portretten kiest ze?

Kunstenaars
In dit tiende seizoen worden naast Ria Bremer onder anderen ook Robert ten Brink, Johan Cruijff, Matthijs van Nieuwkerk en Tjitske Reidinga vereeuwigd. Bijzonder is dat de kunstenaars die aan de slag gaan met de portretten in de afgelopen negen seizoenen al een keer hebben meegedaan. Ook staan ze bekend om hun opvallende en bijzondere manier van werken.

Sterren op het doek, vanaf donderdag 3 september, 20.25 uur, MAX, NPO 2


Naar de website van Sterren op het doek
Bekijk eerdere afleveringen van Sterren op het doek op npo.nl