Na acht seizoenen Pauw & Witteman gaat presentator Jeroen Pauw vanaf maandag 1 september alleen verder in het nieuwe actualiteitenprogramma Pauw. Verder wordt op NPO 1 de tienjarige verjaardag van De Wereld Draait Door gevierd.

Op 24 mei was de laatste uitzending van het praatprogramma Pauw & Witteman van presentators Jeroen Pauw en Paul Witteman. Een dag daarvoor werd De Wereld Draait Door de laatste keer voor de zomerstop uitgezonden. Maandag zijn Pauw, zonder Witteman, en De Wereld Draait Door terug op NPO 1.

Eerste aflevering Pauw
Het nieuwe programma van Jeroen Pauw heet Pauw en de eerste aflevering is op maandag 1 september om 23.00 uur. Net als bij Pauw & Witteman staan de actualiteiten centraal en worden interessante gasten uitgenodigd. Maar, zei Pauw tijdens de najaarspresentatie van BNN-VARA, "de sfeer zal anders zijn dan de kijker gewend is".

10 jaar De Wereld Draait Door
Het avondprogramma De Wereld Draait Door begint maandag aan zijn tiende seizoen en dat wordt gevierd met een uitgebreide uitzending op de zaterdagavond. Hoe die avond er precies uit gaat zien en wanneer die gaat plaatsvinden, is nog niet bekend. "Terugblikken met oude gasten ligt teveel voor de hand, dus we gaan wel wat anders verzinnen", aldus presentator Matthijs van Nieuwkerk.

De Wereld Draait Door, maandag 1 september, elke werkdag om 19.00 uur, VARA, NPO 1
Pauw, maandag 1 september, elke werkdag om 23.00 uur, VARA, NPO 1


NPO 1 kijken via npo.nl
Ga naar de website van Pauw
Ga naar de website van De Wereld Draait Door