AVROTROS zendt woensdag 19 november op NPO 1 de vijfde editie uit van de live benefiet tv-show Sta op tegen kanker. In samenwerking met KWF Kankerbestrijding dragen bekende en onbekende Nederlands hun steentje bij aan de strijd tegen kanker.

sta op tegen kanker

Persoonlijke verhalen

Tijdens de uitzending van Sta op tegen kanker delen veel bekende en onbekende landgenoten op NPO 1 hun persoonlijke verhaal over deze ziekte. Dit jaar staan onder anderen Ilse de Lange, Marco Borsato, Tijl Beckand, Jim Bakkum, Najib Amhali, Henny Huisman, Bert van Leeuwen, Nicole Buch, Miss Montreal, Dennis Weening, Sabrina Starke, Erik van der Hoff, Maxime Verhagen en Di-rect op en vragen zoveel mogelijk steun aan het Nederlandse publiek.

Portretten patiënten
Het jubileumprogramma wordt vanuit het Nieuwe Luxor in Rotterdam gepresenteerd door Frits Sissing en Lucille Werner. In de speciale ‘Newsroom’ heeft Lucille Werner aandacht voor bijzondere gesprekken van het belpanel. Tijdens de uitzending zijn er verder portretten van patiënten met hun familieleden en komen er artsen en deskundigen aan het woord.

Wetenschappelijk onderzoek
Kanker raakt ons allemaal. Éen op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker. In Nederland worden twaalf mensen per uur gediagnosticeerd met deze ziekte. Hoewel het aantal kankerpatiënten toeneemt, neemt gelukkig de kans op overleving dankzij wetenschappelijk onderzoek ook toe. Tijdens de tv-show wordt het Nederlandse publiek opgeroepen donateur te worden. Hoe meer mensen donateur worden, hoe meer geld er beschikbaar is voor wetenschappelijk onderzoek.

Sta op tegen kanker, woensdag 19 november, 21.30 uur, AVROTROS, NPO 1.


Naar de website Sta op tegen kanker
Kijk de uitzending live via npo.nl
Kijk de uitzending terug