Het nieuwe seizoen van Spuiten en slikken op reis begint met een bezoek aan Iran. Bijzonder genoeg heeft de cameraploeg toestemming gekregen om in het land te filmen en ook nog eens over de onderwerpen seks en drugs.

Spuiten en slikken is inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste programma's op Nederland 3, maar gedurende de zomer verruilt BNN de studio voor het buitenland en heet het programma Spuiten en slikken op reis. De aftrap van het nieuwe seizoen is in Iran.

Spuiten en slikken op reis in Iran
Tot zijn eigen verbazing ontmoet presentator Filemon Wesselink in Iran zowel transseksuelen, openlijk verliefde stelletjes als feestende mensen, terwijl alcohol bij wet verboden, tot voor kort homo's publiek werden geëxecuteerd en het verboden is te dansen op het lied Happy van Pharrell Williams. Niet alle Iraniërs houden zich hier dus aan, zo ontdekt Filemon.

Jan Versteegh nieuwe presentator
Naast Filemon gaan ook Geraldine Kemper, Tim Hofman en Jan Versteegh op pad. Laatstgenoemde, nieuw in het presentatieteam van Spuiten en slikken op reis, gaat naar L'Alpe d'Huez in de Franse Alpen om mee te skiën tijdens de European Gay Ski Week die aldaar plaatsvindt. Geraldine daarentegen woont een massahuwelijk in Zuid-Korea bij en Tim gaat de jungle van Peru in op zoek naar drugs.

Spuiten en slikken op reis, zondag 20 juli, 22.05 uur, BNN, Nederland 3
Uitzendingen zijn niet terug te kijken via npo.nl


Naar Nederland 3 kijken via npo.nl