Spoorloos dut dit carousel missed 1441380990

Het dochtertje van Enisa werd dertig jaar geleden in Servië op slinkse wijze ontvoerd door haar ex-man. Lukt het Derk Bolt om het kind terug te vinden? Je ziet het maandagavond bij de KRO op NPO 1.

In Spoorloos het verhaal van Enisa. Al dertig jaar gaat deze vrouw gebukt onder een groot verdriet: haar dochter Marija werd in Servië op slinkse wijze ontvoerd door haar ex-man Blagoje. Enisa had hem een paar jaar daarvoor leren kennen in de fabriek waar ze allebei werkzaam waren. Er ontstond een relatie, maar nadat ze zwanger raakte veranderde haar leven in een hel.

Mishandeld
Enisa komt uit Bosnië. Toen ze drie maanden zwager was, drong Blagoje er met succes op aan dat ze introkken bij zijn ouders in Servië. Daar leerde Enisa haar man van een heel andere kant kennen. Hij beschimpt haar voortdurend in het bijzijn van anderen en ze wordt regelmatig mishandeld.

Vlucht
Na de geboorte van hun dochter Marija wordt de situatie voor Enisa ondragelijk. Op een nacht vlucht ze met Marija naar haar ouders in Bosnië. Ze vindt werk als kok en Marija wordt verzorgd door de moeder van Enisa. Op een dag krijgt ze te horen dat de vader van het kind was langsgekomen met de vraag of hij Marija en dagje mocht meenemen. De moeder van Enisa zwichtte voor de charmes van de Serviër. Zijn belofte om het kindje weer terug te brengen, komt hij niet na. Enisa doet verwoede pogingen om haar kind terug te krijgen, maar Blagoje is haar steeds te slim af.

Teken van leven
Enisa woont nu geruime tijd in Nederland. Het is haar in al die jaren nooit gelukt om in contact te komen met haar ontvoerde dochter. Ze hoopt op een teken van leven, maar Enisa is ook bang dat haar ex aan Marija een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven over wat er destijds gebeurd is.

Spoorloos, maandag 7 september, 21.15 uur, KRO, NPO 1


Ga naar de website van Spoorloos
Alles van Spoorloos op npo.nl