Maandag in Spoorloos het verhaal van Lloyd, die opgroeide in het gezin van zijn Surinaamse ouders. Zijn vader blijkt echter nog een zoon te hebben die in New York woont. Samen met Spoorloos gaat Lloyd op zoek.

In Spoorloos, elke maandag te zien bij de KRO op NPO 1, worden landen afgespeurd om mensen bij elkaar te brengen. Deze keer wordt Lloyd een handje geholpen.

spoorloos new york

'Trouwen om een paspoort'
Als de ouders van Lloyd scheiden, begint zijn vader Cecil in Paramaribo een relatie met Carmen uit Brits-Guyana. Niet veel later wil ze met hem trouwen, achteraf gezien omdat het met een Surinaams paspoort makkelijker is naar de Verenigde Staten te reizen, denkt Cecil: "Op een dag kwam ik thuis en waren alle spullen weg. Carmen had alles verkocht. Toen wist ik dat ze andere plannen had."

Hereniging tussen Lloyd en Marcel
Marcel, de zoon van Cecil en Carmen, werd door zijn moeder meegenomen naar de Verenigde Staten. Daarna werd niets meer van Carmen en Cecil. Lloyd woont inmiddels al jaren in Nederland en hoopt zijn 86-jarige vader in Paramaribo te herenigen met Marcel, zijn jongste zoon.

Spoorloos, maandag 6 oktober, 21.15 uur, KRO, NPO 1


Ga naar de website van Spoorloos
Spoorloos terugkijken via npo.nl
NPO 1 kijken via npo.nl