De zeven zee n carousel missed 1432294243

Komen BN'ers in actie als ze zien hoe onze zeeën en oceanen eraan toe zijn? In BNN’s nieuwe avontuurlijke spelprogramma De Zeven Zeeën varen tien kandidaten drie weken lang op een zeilschip over de Middellandse Zee.

In acht afleveringen worden de BN'ers vanaf 30 maart op NPO 3 getest op kameraadschap, creativiteit, doorzettingsvermogen en lef. Wie doorziet zijn medestrijders het best, speelt het spel tactisch en ontpopt zich als de beste actievoerder? Ontdek samen met de deelnemers de slechte situatie van onze zeeën, met zaken als overbevissing en de plastic soep in de oceanen.

Deelnemers
Aan boord zijn rapper Pepijn Lanen, actrice Lisa Smit, acteur Niels Gomperts, comédienne Dian Liesker, acteur/zanger Daniël Boissevain, presentator Patrick Martens, snowboardster Nicolien Sauerbreij, actrice/zangeres Anna Speller, stylist Bastiaan van Schaik en actrice Toprak Yalçiner. Bekijk de eerste aflevering alvast online.


Duurzaamheid
De Zeven Zeeën wordt gepresenteerd door Floortje Dessing en is in samenwerking met Greenpeace tot stand gekomen. De kennis die de kandidaten tijdens de reis opdoen over onze oceanen zullen ze moeten inzetten tijdens de opdrachten die ze iedere aflevering voor hun kiezen krijgen. Zo gaan ze met kleine bootjes het water op om op een duurzame manier vis te vangen, ondervinden ze het effect van waterkanonnen aan den lijve en wordt hun volhardendheid met zware kettingen op de proef gesteld.

De Zeven Zeeën, vanaf maandag 30 maart, 20.30 uur, BNN, NPO 3


Naar de website van De Zeven Zeeën
Bekijk De Zeven Zeeën op npo.nl