Tvshow michaeladeprincecreditsroybeusker carousel missed 1435664539

In een speciale uitzending van TV Show voor Unicef gaat Ivo Niehe woensdag op NPO 1 met gasten uit binnen- en buitenland terug naar hun jeugd. Onder andere Michaela DePrince is te gast.

De grote uitdaging van deze uitzending vanuit het Beatrix Theater in Utrecht is om kinderen in andere landen ook een kans te geven op een mooi begin van hun leven. Kinderen die opgroeien onder dramatische omstandigheden.

Eén droom
Topballerina Michaela DePrince is één van de gasten. Op driejarige leeftijd verloor ze haar ouders tijdens de gruwelijke burgeroorlog in Sierra Leone. Ze groeide op in een weeshuis waar ze door haar huidziekte werd gezien als een kind van de duivel. Maar Michaela had één droom: Danseres worden. Ze werd later geadopteerd door een Amerikaans echtpaar en daar ging ze haar droom achterna. Inmiddels is ze twintig jaar, danst ze bij het Nationale Ballet en komt er een Hollywoodfilm over haar leven.

Bijzondere Duetten
Tijdens de uitzending worden ook bijzondere liedjes gezongen door Andre Hazes jr. en de negenjarige Matheu Hinzen. Matheu speelt de jonge André Hazes in de film over diens leven en zingt op onnavolgbare manier samen met André Hazes jr. ‘Geef mij je angst’. Ook zijn er nog speciale optredens van onder andere Kenny B en Trijntje Oosterhuis. 

TV show: De uitdaging, woensdag 1 juli, 20.30 uur, AVROTROS, NPO 1


Bekijk alles van TV show

Ga naar de website van Unicef