Joris linssen carousel missed 1442931468

Presentatoren Sander de Kramer en Joris Linssen reizen in drie speciale afleveringen van De Wandeling af naar Griekenland, Hongarije en Duitsland, om aldaar verslag te doen van de vluchtelingenproblematiek in Europa. De tweede aflevering is maandag te zien bij de KRO-NCRV op NPO 2.

Griekenland, Hongarije en Duitsland zijn de landen waar de laatste maanden veel vluchtelingen terecht kwamen, op doortocht of als eindbestemming. De Kramer en Linssen hebben gesprekken met vluchtelingen over de tocht die ze ondernamen en hun drijfveren om  huis en haard achter zich te laten. Daarnaast vertellen hulpverleners waarom ze zich geroepen voelen te handelen.

Kijk hieronder deel 1 terug of bekijk meer programma's over de vluchtelingenstroom

De Wandeling in Hongarije
In de eerste aflevering zag De Kramer vanaf het Griekse eiland hoe vluchtelingen overboord raakten, waarop hij besloot in het water te springen en ze te helpen. In de tweede speciale aflevering van De Wandeling bevinden De Kramer en Linssen zich in Hongarije. Hier zijn vluchtelingen op doortocht richting West-Europa. De twee presentatoren horen wederom de meest bijzondere verhalen aan.

Thema-uitzending De Grens Bereikt terugkijken
Honderdduizenden Syriërs, Afghanen, Eritreeërs en andere Afrikanen zoeken hun heil in Europa. Om die reden werd op woensdag 9 september al de thema-uitzending De Grens Bereikt uitgezonden. Hoe komt het dat er ineens zo'n opmars lijkt te zijn aan vluchtelingen? En wat kan Nederland voor deze vluchtelingen doen? Presentator Jeroen Pauw ging samen met deskundigen, hulpverleners, vluchtelingen en burgers op zoek naar de antwoorden.

De Wandeling, maandag 28 september, 19.20 uur, KRO-NCRV, NPO 2


Alles van De Wandeling op npo.nl
Kijk deel 1 terug via npo.nl
Sander de Kramer redt vluchtelingen