Anp 41037629 carousel missed 1496130594

Hoe rechts zijn onze Oosterburen op dit moment? Aan de vooravond van de Duitse deelstaatverkiezingen maakt Brandpunt een reis door Duitsland. De reportage is dinsdag te zien bij de KRO-NCRV op NPO 2.

Na de Tweede Wereldoorlog durfde Duitsland nauwelijks meer een stap naar rechts te zetten. Maar nu lijkt alles anders: de rechtse partij Alternative für Deutschland is in de peilingen populairder dan ooit. Hoe is dat zo gekomen? Brandpunt-verslaggevers Liesbeth Staats en Henk van der Aa zoeken het uit.

Bekijk meer programma's over politiek

Een reis door Duitsland
In de speciale aflevering volgt Brandpunt Beatrix van Storch, Europarlementariër voor het AfD en het gezicht van de partij. Wat beweegt de politica, wier opa nazi-minister was onder het bewind Adolf Hitler? Verder zie je een profiel van Angela Merkel en een reportage vanuit het azc in Mannheim, het grootste asielzoekerscentrum van Duitsland.

De laatste actualiteiten
Brandpunt is een actueel reportageprogramma met aandacht voor onderzoek en het buitenland. Eind januari reisde Henk van der Aa nog af naar de Verenigde Staten om op zoek te gaan naar het het ware gezicht van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump.

Brandpunt, dinsdag 8 maart, 20.30 uur, KRO-NCRV, NPO 2


Alles van van Brandpunt op npo.nl