Kunnen mensen met verschillende achtergronden samenleven? Dat is de vraag die centraal staat in het sociale experiment Typisch Nederlands, een vierdelige serie bij de VARA op NPO 1.

In Typisch Nederlands, vanaf vrijdag te zien, worden acht inwoners van Den Haag met diverse etnische, culturele, sociaaleconomische achtergronden in een huis geplaatst. Onder hen onder andere een homoseksuele man, Marokkaanse Nederlander, jonge moslima en Hagenees.

Typisch Nederlands

Verschillende achtergronden botsen met elkaar
Als een moslim tegen alcoholgebruik is, een Hagenees liever niet wakker wordt van gebed diep in de nacht en een Surinaamse tegen Zwarte Piet, dan is confrontatie slechts een kwestie van tijd. Maar zijn discriminatie, islamfobie en vooroordelen toch op te lossen? En wat is eigenlijk typisch Nederlands? In de eerste aflevering maakt eerst iedereen kennis met elkaar.

Jeroen Pauw presentator Typisch Nederlands
Het programma Typisch Nederlands wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw, bekend van het avondprogramma Pauw. ‘Den Haag is een plaats waar ontzettend veel samenkomt’, begint hij. ‘Het is de plaats waar meer dan de helft van de inwoners een andere afkomst heeft. Hoe gaan we met elkaar om en verandert dat als we elkaar leren kennen?

Typisch Nederlands, vrijdag 12 september, 21.30 uur, VARA, NPO 1


Ga naar de website van Typisch Nederlands
Doe de Typisch Nederlands Toets
Typisch Nederlands terugkijken via npo.nl