Praat nederlands met meaben carousel missed 1445960384

Hoe moeilijk is het om een vreemde cultuur en taal te leren? Die vraag staat centraal in Praat Nederlands Met Me, een tweedelige serie bij de VARA op NPO 1.

Praat Nederlands Met Me is een tweeluik waarin het leven van vier immigranten gevolgd wordt. In de eerste aflevering bij hun Nederlandse gastgezin, in de tweede aflevering komen hun gastheer en –vrouw naar hun land van herkomst.

Een vreemde cultuur aanleren
Nederland heeft momenteel te maken met een stroom aan vluchtelingen. Mensen die wij opvangen en van wie we verwachten dat zij zich onze taal en cultuur eigen maken, als voorwaarde voor een verblijf in ons land. Maar hoe ingewikkeld is het om een vreemde cultuur en taal te leren? En wat als je gastheer of -vrouw zelf ook moeite blijkt te hebben de eigen cultuur onder woorden te brengen?

De rollen worden omgedraaid
In Praat Nederlands Met Me krijgen vier eerste-generatie-immigranten les in de Nederlandse taal en gebruiken, door een aantal dagen te leven bij een Nederlands gezin. Daarna worden de rollen omgedraaid en verlaten de gastheren en –vrouwen hun veilige huis om een week met hun gast te leven in zijn of haar land.

Praat Nederlands Met Me, vrijdag 30 oktober, 21.30 uur, VARA, NPO 1