Dewintervoorbijpubliciteitsfoto5 carousel missed 1425380813

Na jarenlang de Zuid-Europese stranden onveilig te hebben gemaakt, gooit de Volendamse vriendenclub Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS het dit jaar over een andere boeg. De Zomer Voorbij maakt plaats voor het nieuwe programma De Winter Voorbij, vanaf woensdag te zien op NPO 3.

De mannen van De Winter Voorbij binden de skies onder en vertrekken voor de nodige sneeuwpret naar het Oostenrijkse Tirol. Ze krijgen bezoek van onder andere Wolter Kroes, Art Rooijakkers, Ruben Nicolai, Kim-Lian van der Meij, Brownie Dutch en Lange Frans.

Eerste aflevering De Winter Voorbij
Voordat De Winter Voorbij van start gaat, halen Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS eerst herinneringen op aan de vele seizoenen De Zomer Voorbij. Al snel daarna treffen de vrienden voorbereidingen voor de nieuwe muzikale sneeuwreis De Winter Voorbij. Maar wie op de gastenlijst kan al skiën? Voor de zekerheid geven Jan Smit en Wolter Kroes skiles aan Brownie Dutch. Tegelijkertijd onderzoekt Nick of tv-kok Ramon Beuk geschikt is om als chef mee te gaan op skivakantie.

Winterse activiteiten en liefde voor de muziek
Ook in de volgende afleveringen is er genoeg sneeuwpret en gaan Jan Smit, Nick & Simon en de 3JS samen met hun gasten skiën en zelfs paragliden door het winterlandschap van Tirol. De lokale gebruiken zoals het drinken van schnaps worden moeiteloos overgenomen. Toch staat, zoals bij elke reis van de Volendammers, de liefde voor de muziek centraal. Het duurt dan ook nooit lang voordat de gitaar tevoorschijn komt.

De Winter Voorbij, vanaf woensdag 4 maart, 20.30 uur, AVROTROS, NPO 3


Meer nieuwe programma's op NPO 3
De Zomer Voorbij terugkijken via npo.nl