Singelswim utrecht 2015 carousel missed 1434020632

Zwemmen in de grachten, normaal doen niet veel mensen dat vrijwillig. Deze zondag duiken er echter honderden deelnemers in de singel in Utrecht, om geld op te halen voor een goed doel. De KRO-NCRV en de NOS doen gezamenlijk verslag om 18.10 uur op NPO 1.

Stichting Spieren voor Spieren organiseert dit jaar voor het eerst de SingelSwim in Utrecht. De deelnemers duiken vanaf 12.00 uur in het water in de Wittenvrouwensingel en zwemmen twee kilometer door Utrecht. De finish is bij Park Lepelenburg, in het historische centrum van de Domstad. De opbrengsten gaan naar onderzoek voor de spierziekte FSHD.

Deelnemers
Anita Witzier, Sander de Kramer, en Sofie van den Enk zullen ook meezwemmen. Sander de Kramer zwemt met een camera op zijn hoofd naar de eindstreep, zodat de kijker ook beelden vanaf het water meekrijgt. De avond wordt gepresenteerd door Rik van de Westelaken en Caroline Tensen. We zien ook het verhaal van Nik (14) en Rino (16), twee broers. Nik heeft een spierziekte en zit in een rolstoel. Rino is zwemkampioen, en doet de SingelSwim voor zijn broertje.

Sportieve evenementen
De KRO-NCRV en de NOS beginnen dit jaar een traditie. Ze zijn van plan om jaarlijks kleinere sportieve evenementen te verslaan, die goede doelen steunen. Ook NPO Radio 2 staat stil bij het evenement. Zo doet Job Jan Altena live verslag op de kant en in het water. 

SingelSwim Utrecht, zondag 14 juni 2015, 18.10 uur, NOS en KRO-NCRV, NPO 1


Luister live naar NPO Radio 2