Npo 3fm serious request 2014 carousel missed 1415716916

De dj's van 3FM laten zich ook dit jaar weer opsluiten in een Glazen Huis om geld in te zamelen voor een stille ramp. Ze zullen van 18 tot en met 24 december op de Grote Markt in Haarlem non-stop radio maken en niets eten. Via de NPO is elk moment live te volgen via radio, tv en internet.

Coen Swijnenberg, Domien Verschuuren en Gerard Ekdom halen geld op voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Het Rode Kruis zorgt voor opvang, medische zorg en psychische begeleiding van deze vrouwen en helpt ze een toekomst op te bouwen. Anderzijds geeft het Rode Kruis ook voorlichtingen om verstoting te voorkomen en om het seksueel geweld tijdens oorlogen en conflicten terug te dringen. 

Eric op reis

Elk jaar maakt dj Eric Corton een reis naar het gebied waarvoor geld wordt ingezameld. Dit jaar was hij in Colombia, waar hij sprak met slachtoffers van seksueel geweld. In dit Zuid-Amerikaanse land gebruiken strijdende partijen vrouwen als seksslaaf. Ook Coen is afgereisd naar Colombia om zelf mee te lopen met de vrijwilligers van het Rode Kruis.

Gitaarlem

Stichting Gitaarlem wil de Haarlemse muziekindustrie stimuleren. Met grote artiesten uit Haarlem is elke maand een nummer bij Giel Beelen gepresenteerd. De twaalf nummers vormen nu samen een album, waarvan de opbrengst naar 3FM Serious Request 2014 gaan.

3FM Serious Request, van 18 tot en met 24 december, de hele dag, NPO 3FM en NPO 101
3FM Serious Request, van 18 tot en met 24 december, vanaf 19.30 uur, BNN, NPO 3NPO 3FM luisteren via npo.nl
Kijk naar 3FM Serious Request via NPO 101
Naar de website van 3FM Serious Request 2014

Lees meer over Eric Cortons reis naar Colombia
Lees meer over Coen Swijnenbergs reis naar Colombia
Lees meer over Stichting Gitaarlem
Kijk 3FM Serious Request 2013 terug