Op zondag 22 september werden voor de 65ste keer in Los Angeles de Emmy Awards uitgereikt. Tijdens de uitreiking is een aantal tv-series die door de Nederlandse Publieke Omroep wordt uitgezonden in de prijzen gevallen.

Bijna honderd beeldjes werden dit jaar uitgedeeld, in de meest uiteenlopende categorieën - van beste comedyreeks tot beste make-up in een multi-cameraserie.
 
Breaking Bad (VPRO/ Nederland 3) werd onderscheiden als beste dramareeks. Breaking Bad krijgt zijn bekroning op de valreep. De reeks is bezig aan zijn laatste seizoen en was driemaal eerder genomineerd, maar wist de belangrijkste prijs nooit in de wacht te slepen. Anna Gunn kreeg de Emmy voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie voor haar rol als Skyler White in Breaking Bad. De laatste serie van Breaking Bad is vanaf eind dit jaar te zien bij de VPRO op Nederland 3. Vanwege het succes komt Nederland 3 op zaterdag 28 september vanaf 00:50 uur met een marathon-uitzending van alle afleveringen van het eerste seizoen.
 
Actrice Claire Danes ontving een Emmy voor haar (hoofd)rol als Carrie Mathison in de serie Homeland (BNN/ Nederland 3). De serie ontving ook een beeldje voor het beste script. De nieuwe miniserie van Jane Campion Top of the Lake kreeg een Emmy voor het beste script. De serie is volgend jaar bij de VPRO te zien op Nederland 2. Borgias (AVRO/ Nederland 2) ontving een beeld voor de mooiste Kostuums in een televisieserie.
 
De Emmy’s gelden als de belangrijkste prijzen in de internationale tv-wereld. Ze worden jaarlijks toegekend door de Academy of Television Arts and Sciences, bestaande uit meer dan 15.000 leden, die werkzaam zijn in de tv-industrie.