Metropolis moslims carousel missed 1497959030

Is het nog wel leuk om moslim te zijn? Dat is de vraag die centraal staat in de eerste aflevering van een nieuwe reeks Metropolis. Nieuw dit seizoen, vanaf donderdag op NPO 3, zijn de selfiecam en de reportages van presentator Stef Biemans in eigen land.

In het vorige seizoen dook het VPRO-programma Metropolis al eens in het orgasme, het varken en de motor. Ook in de nieuwe serie laten lokale verslaggevers de mooie en in het geval van islamofobie de negatieve kanten van hun land zien.

Eerste aflevering Metropolis over islamofobie
Gebeurtenissen als 9/11, de opkomst van IS en de aanslag op Charlie Hebdo hebben het imago van moslims wat deuken doen oplopen. Hoe is het om in de schoenen van een moslim te staan? De internationale verslaggevers van Metropolis maken een rondje langs de velden. In bijvoorbeeld de buitenwijken van de Filipijnse stad Manilla is meer dan 80 procent rooms-katholiek; moslims worden er zwaar gediscrimineerd. 'Als moslim kun je er alleen de straat op met een wapen in je broekzak', aldus een moslim.

Reportages in eigen land en selfiecam
Metropolis-presentator Biemans groeide op in een wijk met veel moslims. Zelf heeft hij nooit iets van islamofobie of discriminatie heeft gemerkt, maar benieuwd als hij is zoekt hij zijn vriendjes van vroeger op. Wat vinden ze ervan dat ze moslim zijn? Daarnaast gaat Biemans aan de slag met de zogeheten selfiecam, waarover hij woensdagavond in De Wereld Draait Door meer vertelde.

Metropolis, vanaf donderdag 12 maart, 21.55 uur, VPRO, NPO 3


Ga naar de website van Metropolis
Vorige seizoenen Metropolis terugkijken via npo.nl
Stef Biemans te gast in De Wereld Draait Door
Ga naar npo3.nl/nieuw voor meer nieuwe programma's