Mr. selfridge 1 carousel missed 1427802453

Vanaf zaterdagavond zijn er tien nieuwe afleveringen van de Britse kostuumdramaserie Mr. Selfridge te zien op NPO 2. Stap binnen in het luxe warenhuis Selfridges & Co.

De Amerikaanse Harry Gordon Selfridge richt in 1909 de ‘department store’ Selfridges op. Het warenhuis wordt in korte tijd wereldberoemd door zijn nieuwe manier waarop de klant wordt behandeld.

De derde seizoen van Mr. Selfridge speelt zich af vanaf 1919. De eerste Wereldoorlog is voorbij en Harry Selfridg heeft het moeilijk. Na de dood van zijn geliefde Roos staat de ondernemer er alleen voor en hij maakt zakelijke missers. Zijn warenhuis is verzwakt en dat maakt hem kwetsbaar voor zijn oude vijand Lord Loxley.

Glamour en luxe
Ondanks alle ellende gaat de wereld gewoon door en maken nieuwe personages in Mr. Selfridge hun entree in het beroemde Londense warenhuis. De beeldschone dochters van Harry zijn volwassen en maken het hun vader niet makkelijk. Selfridges biedt ondertussen zijn klanten een uitvlucht van alle naoorlogse ellende. Meer dan ooit worden zij getrokken door de glamour en luxe achter de toegangsdeuren aan Oxford Street.