Anp 46000025 carousel missed 1496146839

Vanwege het overlijden van de legendarische Amerikaanse bokser Muhammad Ali vinden er op zaterdagavond 4 juni 2016 schemawijzigingen plaats op NPO 1 en NPO 3.

Schemawijziging NPO 1
Ter nagedachtenis van Muhammad Ali worden er in de avond op NPO 1 de volgende programma's ingelast: Studio Sport: The Greatest (NOS) en 'Nog 1 keer opstaan voor Ali': "The Thrilla in Manilla". Het programma Paul van Vliet 80 jaar: Er is nog zoveel niet gezegd (MAX) van 23.45 uur komt te vervallen. 

Het definitieve schema van NPO 1 is als volgt:
23.00 uur: Studio Sport: The Greatest
00.00 uur: NOS-Journaal
00.25 uur: 'Nog 1 keer opstaan voor Ali': "The Thrilla in Manilla"
01.50 uur: EenVandaag (hh)
02.25 uur: NOS-Journaal (hh)

Schemawijziging NPO 3
Op NPO 3 maakt het programma Varg Veum (KRO-NCRV) van 20.50 uur plaats voor de documentaire: The Trials Of Muhammad Ali (VPRO).

De eerste film over Muhammed Ali's strijd buiten de ring en zijn levenslange spirituele transformatie. Zelfs als je niet van boksen houdt is The Trials Of Muhammed Ali een intrigerende kroniek van de religieuze en politieke bewustwording van de boksende superster. De bokser raakte in een bittere juridische strijd met de Amerikaanse overheid toen hij zijn geloof en geweten boven roem en fortuin stelde en weigerde als soldaat dienst te doen in Vietnam. De film schetst hoe Muhammed Ali zich ontwikkelt van dichter tot paria tot wereldwijde ambassadeur voor de vrede. Steeds weer gaat hij een strijd aan die verder gaat dan de boksring en confronteert hij zijn publiek met kwesties over macht, ras, geloof en identiteit. De opkomende sport superheld trekt zich er niets van aan dat hij daarmee de woede over zich heen krijgt van het Amerikaanse publiek, dat niet bereid is zijn verzet tegen de oorlog in Vietnam en zijn bekering tot de islam te accepteren.


Bekijk hier de rubriek: Muhammad Ali (1942-2016)