Ajax werd vorige week kampioen, maar in de kelder van de Eredivisie is de spanning nog hoog. Wie gaat er degraderen en wie mag nog een jaar op het hoogste niveau blijven spelen? En welke clubs gaan Europa in? De samenvattingen zie je zaterdag bij de NOS op Nederland 1.

De 34ste en laatste speelronde van de Eredivisie wordt in verband met de Nationale Dodenherdenking niet op zondag maar op zaterdag afgewerkt. Er staan precies negen wedstrijden op het programma, waarvan Langs de Lijn op Radio 1 vanaf 18.15 uur live verslag doet. De samenvattingen worden vervolgens vanaf 20.30 uur uitgezonden op Nederland 1. Omdat Ajax al kampioen is, zal de aandacht vooral gericht zijn op de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie.

Roda JC en NEC
De twee voetbalclubs die nog rechtstreeks kunnen degraderen zijn Roda JC en NEC. Nummer 18 Roda JC uit Kerkrade gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles en móét winnen. Het Nijmeegse NEC, dat zelf een uitwedstrijd speelt tegen Ajax, staat namelijk drie punten voor en heeft daarom al een punt genoeg om niet direct te degraderen uit de Eredivisie.

Europees voetbal
Ook in de strijd om tickets voor de Europa League is het spannend. PSV, Vitesse en SC Heerenveen zijn alle drie nog in de race om Europa in te gaan, waarbij nummer 4 PSV momenteel de beste papieren heeft. De Eindhovenaren, die NAC op bezoek krijgen, voelen echter de hete adem van de concurrentie in de nek. Aan het einde avond is bekend wie tegen wie speelt in de play-offs voor de Europa League. Zondag praat Jack van Gelder samen met zijn gasten na in Studio Voetbal.

Studio Sport, de samenvattingen, zaterdag 3 mei, 20.30 uur, NOS, Nederland 1
Langs de Lijn, live verslag, zaterdag 3 mei, vanaf 18.15 uur, Radio 1
Studio Voetbal, zondag 4 mei, 21.45 uur, NOS, Nederland 1


Het laatste Eredivisienieuws op NOS.nl
Het programma en de stand op NOS.nl
Live naar Nederland 1 kijken via npo.nl
Live naar Radio 1 luisteren via npo.nl