y1v9922 carousel missed 1432035846

Diverse BN'ers binden woensdag op NPO 1 de strijd aan tegen kinderkanker. Tijdens de uitzending zijn indringende portretten te zien van kinderen met kanker, maar ook hoopvolle verhalen van kinderen die op weg zijn naar genezing.

Op woensdag 20 mei presenteert Antoinette Hertsenberg de speciale uitzending Samen tegen kinderkanker, geef KiKa de 10! Samen met Erica Terpstra en André van Duin als Meneer Wijdbeens vraagt zij op NPO 1 aan heel Nederland om éénmalig tien euro te doneren voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

Bekende artiesten
Verschillende bekende artiesten als Jeroen van der Boom, DJ Don Diablo, illusionist en arts Victor Mids, Carolina Dijkhuijzen, Ferry Doedens en de band Racoon verzorgen optredens. Ook de meidengroep K3 verschijnt nog een keer op het podium. Daarnaast is er een speciale rol weggelegd voor Chantal Janzen, Guus Meeuwis, Claudia de Breij, Nance en Lieke van Lexmond.Je Vecht Nooit Alleen
Speciaal voor deze avond bundelen de 3JS en zangeressen Shirma Rouse en Elske Dewall hun krachten. Met de prachtige en indrukwekkende versie van ‘Je Vecht Nooit Alleen’ vragen zij aandacht voor KiKa en steunen ook zij de strijd tegen kinderkanker.

Kostbaar onderzoek
Op dit moment geneest 75% van de kinderen met kanker. Dat is goed, maar niet goed genoeg. KiKa wil de genezingskans in 2025 naar 95% vergroten. Om dit te realiseren, is veel kostbaar onderzoek nodig. Hoe meer onderzoek gefinancierd kan worden, hoe groter de kans dat meer kinderen met kanker in de toekomst kunnen genezen.

Samen tegen kinderkanker, geef KIKA de 10!, woensdag 20 mei, 21.25 uur, AVROTROS, NPO 1


Alles van Samen tegen Kinderkanker op npo.nl

Bekijk de clip van 'Je Vecht Nooit Alleen'.