Sail 1 carousel missed 1439800425

Deze week doen een groot aantal tallships SAIL Amsterdam aan. Ter gelegenheid van het evenement ontvangt Art Rooijakkers in het AVROTROS-programma SAIL Vandaag vanaf dinsdag op NPO 1 dagelijks diverse gasten uit de maritieme wereld.

SAIL Amsterdam is het grootste gratis toegankelijke evenement van Nederland, waar alles draait om zogeheten tallships, ofwel zeilschepen die dienen als opleidingsschip. Presentator Art Rooijakkers ontvangt iedere avond interessante tafelgasten vanaf een van de tallships. De gesprekken aan tafel worden afgewisseld met hoogtepunten, belevenissen en reportages van SAIL.

Bekende Nederlanders varen mee
Pieter Jan Hagens vaart tijdens de SAIL mee op het Poolse tallship Dar Mlodziezy. Dit schip is volledig uitgerust als opleidingsschip. Bijna 150 studenten worden hierop klaargestoomd voor de maritieme wereld. Frits Sissing zet voet op de Nao Victoria, een schip met de Spaanse vlag dat speciaal is gebouwd om de historische scheepsbouw in ere te houden. Jan Smit brengt een bezoek aan het beroemde schip De Gloria uit Colombia, waar muziek een grote rol speelt aan boord. Wanneer dit schip een haven binnenvaart, staan de bemanningsleden op de ra’s en zingen hun lied Gloria. Antoinette Hertsenberg gaat aan boord van het Nederlandse schip de Wylde Swan, de grootste topzeilschoener ter wereld.

Opening SAIL live op NPO 1
De schepen meren na de SAIL-In Parade af in de Amsterdamse IJ-haven, waar ze vervolgens vier dagen voor het publiek te bekijken zijn. Dionne Stax neemt woensdag vanuit de NOS-studio op de kop van het Java-eiland de presentatie voor haar rekening. Herman van der Zandt doet vanaf een boot op het water verslag, terwijl Siham Raijoul meevaart met de Stad Amsterdam.

SAIL Vandaag, dinsdag 18 augustus, 20.30 uur, AVROTROS, NPO 1
Verslag SAIL, woensdag 19 augustus, 14.00 uur, NOS, NPO 1


Ga naar de website van Sail Vandaag
Bekijk SAIL Vandaag op npo.nl