Avond van de filmmuziek carousel missed 1427379274

Ruben Nicolai verrast je vrijdagavond met filmmuziek. In de nacht van vrijdag op zaterdag is De Avond Van De Filmmuziek te zien op NPO 1. Hierin speelt het Metropole Orkest soundtracks van bekende films, waaronder die van Batman The Dark Knight.

In de tweede editie van BNN's Avond van de Filmmuziek staat het Metropole Orkest wederom onder leiding van de Amerikaanse dirigent Charles Floyd, de man die ook het eerste inauguratiebal van president Obama dirigeerde. Gastoptredens zijn er onder andere van Hanna Verboom en Tim Oliehoek. Zij tonen hun persoonlijk favoriete filmfragment.

Geen film zonder muziek
Muziek kan het verschil maken in een film. De sfeer, de spanning of de romantiek is in een film niet hetzelfde zonder muziek. Normaal draait het allemaal om het beeld en is de muziek ondersteunend, vanavond is dat eens omgekeerd. 

Nieuwe generatie
Door filmmuziek uit bekende films te spelen, hoopt het Metropole Orkest een nieuwe generatie enthousiast te maken voor georkestreerde muziek. Dirigent Charles Floyd: 'Goede filmmuziek is zo uitdagend, verleidelijk en emotioneel geladen dat het zeker zijn plek verdient in Het Koninklijk Concertgebouw. Ik verheug me er enorm op om zoveel jonge mensen in de mooiste concertzaal ter wereld te mogen verwelkomen.’

Avond van de Filmmuziek, vrijdag 27 maart, 0.15 uur, BNN, NPO 1


Bekijk de vorige editie exclusief op NPO Plus
Ga naar de website van De Avond van de Filmmuziek