Dit weekend zijn er verschillende 'roze' uitzendingen.

Gaypride ANP-6082623Zaterdag 2 augustus is het hoogtepunt van de Gay Pride: de Canal Parade in Amsterdam! De grachten zijn bezaaid met ontelbaar veel kleurrijke bootjes en de kades staan bomvol met feestende mensen. Onder andere Conchita Wurst en Dana International varen langs, en ook Rita Ora is aanwezig in Amsterdam. De AVRO doet verslag van het feest op Nederland 3. Dit jaar zullen de presentatoren Art Rooijakkers en Kees Tol zijn. 

Canal Parade Amsterdam –Gay Parade, om 21.40 uur bij de AVRO op Nederland 3
Herhaling: zondag 3 augustus om 17.15 uur bij de AVRO op Nederland 1

Toppers - 1001 Nacht

Na deze feestelijke uitzending volgt een uitzending van een misschien kleiner, maar wel minstens zo extravagant feest: De Toppers! Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom zingen de sterren van de hemel in de Duizend en één Nacht-editie van de Toppers in Concert.

Toppers 2013, 22.25 uur bij de TROS op Nederland 3

Gordon

Dan is het tijd om wat te kalmeren. Na de grootse feesten, gaan we naar een portret van Gordon. De KRO volgt hem in zijn voorbereidingen op de Van Dam tot Dam-loop. Dat hij die uitliep vond hij een overwinning op  hemzelf. Zo blijkt zijn hele leven een strijd, tegen de wereld en meer nog tegen zichzelf.

Profiel, 0.05 uur bij de KRO op Nederland 3 


Zondag

Ook zondag kun je nog vertoeven in roze sferen. De jeugdfilm Jongens gaat over de tiener Sieger, die een wel heel leuke jongen leert kennen. Hij ontdekt en verkent langzaam zijn geaardheid. De film is internationaal vertoond op filmfestivals en heeft al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder voor beste jeugdfilm en voor beste jonge acteur.

Jongens, 9.00 uur bij de NTR op Nederland 3

Gay Ski Weekgay ski

Behalve een Gay Pride week, is er ook een Gay Ski week. In het Franse Alpe d’Huez verzamelen zich elk jaar homo’s uit heel Europa om het dorp op z’n kop te zetten. Het is één groot feest, waar Spuiten en Slikken (natuurlijk) bij was. Jan brengt hier verslag van, en Filemon is heel ergens anders: in het epicentrum van Voodoo.

Spuiten en Slikken, 22.05 uur bij BNN op Nederland 3


We hebben nog meer programma's die over LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) gaan hier voor je verzameld.